SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Moj prvi pokrivač

9.12.11



Još dok sam čitala knjige u i o trudnoći, često se provlačila misao o šivanju dekice za moje malo. Vazda mi se taj quilt činio previše kompliciran. A i nabavka tog među materijala mi nije išla na ruku.
Onda sam naišla na ovaj mali, zgodni tutorijal na a sewing  journalu i odvažila se kupiti vateline i flisa. Još uvijek ne baratam dobro s naškim nazivljem za tekstil, pa mi je to još ekstra problem. Ali evo u ovoj turi sam savladala vatelin, čoju i flis. Čoju sam eliminirala cjenovno. Ipak je ovo prvi pokušaj. A ni flis ni vatelinu nisam našla pamučnu. Moram sama dobro obraditi svaki materijal i osjetiti kako se ponaša.




Dakle, koristila sam ovaj put bijeli flis kao postavu. Gornji i donji materijali su pamučni.  Slijedila sam tutorijal u stopu. Čak i zadnji korak koji kaže – oprati pokrivač. Kada je izašao iz mašine bio je tako zgužvan – do neprepoznatljivosti. Ipak mi se čini da sam možda pogriješila koristeći tako  gusti bod. A možda i taj flis nije bio dobro rješenje, kao da je ušao u se. No dobro, kad se dobro ispegla nije loše za prvi put, a i moje malo ga već voli!

Zadovoljna sam na koncu bila – kao kad je moj muž rekao da se osjeća posebno jer je savladao pečenje kruha, tako sam se i ja osjetila kada sam u stanju sašiti nešto ovako toplo i mekano.

I ovo se čini zanimljivo

1 comments

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images