SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Kako otvoriti ETSY trgovinu - dio 2

29.1.17




U prvom dijelu ove male teme sam pokušala staviti naš Etsy dućan u porezni okvir i usredotočiti se na način plaćanja i protok novca. Dala sam primjer kako novci sjedaju na PayPal račun. Ovdje želim dodati da za novootvorene dućane Etsy kao primarni način prijenosa novca nudi Direct checkout, koji objedinjuje razne načine plaćanja i na taj način nudi kupcima veći izbor. Za Hrvatsku je dostupan ovaj izbor prijenosa novca, a za zemlje u kojima to nije - ostaje Pay Pal.

A sada na lakši dio...
Još prije nego smo morali dati podatke o računu i ostalim financijskim detaljima trebalo je odabrati ime trgovine. Vodite računa kada odaberete ime, da ćete ga eventualno moći promijeniti još samo jednom. Vaše ime - vaš brend. Izaberite ga. Nadam se da ovo nije korak na kojem ćete se spoticati. Koliko ono može biti prepoznatljivo i treba li biti prepoznatljivo? Kad o ovakvim stvarima razmišljam pogledam kako izgledaju Etsy dućani koji mene inspiriraju. Osobno mislim da u moru profila, ime je ono s čim vi morate biti zadovoljni. Ako je slučajno ime zauzeto, ne očajavajte - Etsy predlaže da uz to ime dodate riječ "shop" ili inicijale ili možda zemlju iz koje dolazite...

Ključne riječi. Zamislite sebe kako pretražujete Etsy (ili internet općenito). Koje biste ključne riječi upisali u tražilicu, očekivajući da će se pojaviti vaš proizvod. Zapišite i riječi i fraze. Primjerice: "bijele narukvice za djeveruše" ili "lanena korpa za kruh". Te fraze i ključne riječi iskoristite u opisu vaših proizvoda, kao i u tagovima.

Fotografije. Etsy voli fotografije. Voli prekrasne fotografije. Ali prije svega to moraju biti jasne, oštre fotografije koje točno prikazuju proizvod. Ne treba vam za ovo profesionalna oprema, iako nije na odmet. No, dobar pametni telefon će uz nekoliko trikova poslužiti. Poslužite se i nekim programima za editiranje fotografija, ali na kraju neka ta fotografija zaista vjerno prikazuje proizvod. Nitko ne želi biti razočaran kada dobije proizvod koji nije ni nalik fotografiji. Pisala sam o fotografiji na internetu u seriji postova za kreativce.

Kada ste popunili dućan s desetak prekrasnih i jedinstvenih proizvoda, ostaje još popuniti rubrike opisa dućana, općih uvjeta poslovanja i slanja i dostave. Ovo je važan dio vašeg dućana. Pogledajte neke vama zanimljive dućane koji vas inspiriraju i prodaju slične proizvode i vidite kako su oni to riješili. Dio o povratu robe je u EU posebno zakonski definiran i kaže da je povrat robe kupljen preko interneta moguć unutar 14 dana, pa je možda zgodno to i napomenuti.

Jezici i prijevodi. Etsy nudi da svoj dućan prevedete na nekoliko jezika. No, sada malo odahnite i to će doći na red.

Moj je savjet na kraju ovoga da je bolje vrabac u ruci, nego golub na grani - bolje otvoriti kakav-takav dućan, nego čekati da se otvori savršen dućan.

I ovo se čini zanimljivo

0 comments

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images