SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Blog i google plus - za kreativce

22.7.15

Za kreativce, točnije za one koji žele više. 



Post s 100 bofora
Već sam pisala o društvenim mrežama, kako su postale neizostavni dio svakog kreativca koji želi pokazati svoje rezultate. I ne samo to – postale su dio vaše, naše publike.
Svaki malo ozbiljniji posao mora imati iza sebe web stranicu. Imati Facebook, Instagram profil je super, ali nikako dovoljno.
Web stranica ne znači nužno trošak domene, povlačenje malog od tetke (koji zna s kompjuterima) za rukav da vam programira ili slične egzibicije.
Za početak, a i za još dugo vremena u buduće bit će sasvim dovoljno da otvorite svoj blog. 

Nemojte se odmah hvatati za glavu i prizivati sjećanja dok ste pisali školske zadaće iz hrvatskog ili eseje o lektiri. Nije nužno da imate dara za pisanje. Dobodošlo je svakako, ali nije nužno i nemojte nikako da vas to obeshrabri. Bitno je doduše da imate dara za pravopis i gramatiku, ali tu se može doskoćiti
s provjerom pravopisa i gramatike u vašem programu za pisanje, u nekom od Office-a koji već koristite.
Besplatne verzije Offica su trenutno vrlo dobre www.openoffice.org ili www.libreoffice.org

I tako... otvorit ćete blog! Hura!!!

No, vratimo se trenutak na društvene mreže. Ono o čemu do sada nisam pisala je Google +. Nisam pisala jer jednostavno nisam imala što za reći. Google pod svojom kapom nudi toliko toga da uopće ne mogu sagledati.

Istina je da Google + profil imaju svi koji imaju, primjerice gmail, a u mom adresaru ih je jako puno. Ja osobno vrlo rijetko pregledavam te profile i kad ih gledam, vrlo su malo aktivni. Ali tu je nešto drugo jako bitno. Adut Googla je svakako pretraživač. 

Slike spremljene u web verziju Picase, odnosno sada Photos pod G+, ako su u postavkama dostupne javnosti pojavljivat će se u rezultatima pretraga. To recimo nije slučaj s galerijama na Facebooku.

Dovoljno je dakle slike koje ste učitali na Photos, odnosno Picasu – podijeliti i eto to je već jedan post u vašem G+ profilu.

A sad natrag na blog. Otvorite li blog pod Googlovom kapom – a to je blogger.com imat ćete na raspolaganju sve slike koje ste prethodno učitali i vrlo jednostavno ćete ih učitavati u svoje postove na blogu.
Na kraju pisanja blog posta ćete taj post naravno podijeliti na svim vama dostupnim mrežama, pa i na G+. Taj post možda neće imati puno komentara, ako vam publika nije sklona ovoj mreži – kao što nije ni moja. Ali ćete zasigurno imati puno pogleda koji su rezultat pretraživanja Googla.

U sučelju svakog bloga vjerujem da ćete se lako snaći. Moja topla preporuka je naravno i naš mali veliki blog.hr. Lako ćete izabrati vizuru i izgled koji odgovara vašim kreacijama, potrebama. Ne komplicirajte, svi ti ponuđeni dizajni su lijepi, jednostavni, zgodni. Ne treba puno drmati po njima. Ono što će ih učiniti posebnima i vašima su svakako vaše slike i naravno tekstovi.

I ovo se čini zanimljivo

0 comments

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images