SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Avionska torba - kako se to radi!

23.8.13



- E, mali - je li ono tvoja majka ima onu super kul torbu na avione???
- da, ima... i magnetnu kopču torba ima isto...
- a što je to?
- pojma nemam!

Pa evo kako se to radi! Jednostavna za skrojiti, a protrebno je samo pola metra vanjske tkanine, i pola metra unutrašnje podstave. Ako za unutrašnjost uzmete žuticu, a za vanjski dio neku srednje skupu tkaninu - ovu torbu možete sašiti i za 30ak kuna troškova.




U sve dimenzije je uzeta u obzir širina šava. Konačne dimenzije torbe su oko 40 x 30 cm.
Priloženi dijagram je samo prijedlog rasporeda komada za šivanje kako bi se ekonomično iskoristilo samo pola metra tkanine, širine 140 cm kakve najčešće srećemo kod nas.

Za jednu Avionsku torbu vam je potrebno

-         pola metra vanjske tkanine, širine 140 cm, ovdje avionski dezen,

-         pola metra unutarnje tkanine, širine 140 cm, ovdje korištena žutica,

-         metalna magnetna kopča – ako je želja, može i čičak traka, druker, a može i bez,

-         konac.


1.      Izrežite komade kroja na krojačkom papiru ili bilo kakvom novinskom papiru. Za  zaobljene rubove komada torbe možete se poslužiti i nekim tanjurićem od kave ili nekim okruglim poklopcem za zaobljenje po vašoj želji. Ovdje možete isprintati samo taj dio kroja s ucrtanim strelicama. Ako sami ucrtavate strelice, budite pažljivi da ih na svaki komad tkanine ucrtate na istoj poziciji.

2.      Zašiti strelice. Preklopite trokutić strelice po sredini i osigurajte iglicama. Pažljivo prošiti po ucrtanim linijama, krenite od ruba tkanine prema vrhu trokuta, ostavljajući dugačak komad konca nakon šava.
Učinite to na oba vanjska komada i oba unutrašnja.

3.      Zašiti džepove. Gornji rub džepa svinuti prema unutra jednom za 1 cm, pa još jednom 2 cm. Svinuti i ostale rubove 1 cm prema unutra i prošiti vanjski rub. Učvrstiti na torbu na željenu poziciju i prošiti. Vanjski džep sam ovdje još dodatno svinula na rubovima.

4.      Zašiti komade torbe. Prisloniti komade torbe da se strane s dezenom poklapaju i prošiti sad tri strane ostavljajući gornju otvorenu. Koristiti 1,5 – 2 cm slobodnog od ruba do šava. Isto učiniti i za vanjsku i za unutarnju.

5.      Magnetna kopča, čičak ili druker. Ako ste se odlučili za neku vrstu od ovih zatvarača, sad je vrijeme da ih ugradite. Slijedite upute proizvođača. Moj je savjet da se dodatno ušije pojačanje s unutrašnje strane kopče ili drukera, bilo da je običan komad tkanine ili tkanina pojačana flizelinom. Ugraditi ili ušiti čičak na unutrašnji komad torbe.

6.      Izraditi naramenicu. Ako imate veći komad tkanine, nije nužno da ju izrađujete iz dva dijela. Ja sam svoju napravila iz sva komada, jer sam htjela iskoristiti samo pola metra tkanine. Spojiti tkaninu možete ravno ili s kosim šavom. Ja koristim koso spajanje, jer je ono čvršće. Koso spajanje dobijete tako da komade preklopite pod pravim kutom i u koso prošijete - a evo i kako se to radi. Preklopite tkaninu na pola, pa još na pola sa svake strane i prošijte. Možete i izraditi podesivu naramenicu kako sam ovdje opisivala http://www.100bofora.blogspot.com/2013/04/podesiva-naramenica-sa-savjetima-za.html


7.      Spojiti torbu. Prvo dobro ispeglajte sve rubove. Vanjski dio torbe okrenite na da prava strana bude vani. Na njega iglicama pričvrstite naramenicu i ubacite ga u nepreokrenutu unutrašnju torbu. Osigurajte rubove iglicama i prošijte uokolo ostavljajući nešto manje od 10ak cm neprošivenog za preokretanje. Preokrenite torbu, prošijte još dva kruga uokolo kako bi zatvorili otvor i dobili čvršći rub.






I ovo se čini zanimljivo

0 comments

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images