Pečene pomadore

11.8.11




Baš u ovo doba, odjednom pomadore sa svih strana! Ne mogu baš sve završiti u juhi ili umaku od poma… ovako spravljene pomadore izvrstan su prilog ljetnom objedu, zakusci ili običnom sendviču!





8 manjih pomadora

2 lista lovora

5 – 6 pica češnjaka neoguljenih

maslinovog ulja, soli


Pomadore prerezati napola i odstraniti dio gdje je bila peteljka. Poslagati u vatrostalnu posudu u jedan red, odrezanom polovicom prema gore. Između polovica stavite režnjeve češnjaka, te premažite ili pošpricajte maslinovim uljem. Peći u pećnici na 230°C oko 45 minuta. Pomadore moraju po rubovima pocrniti – to znači da su gotove. Dok se peku one će vam pjevati i cvčati!

Kad je gotovo – onda ćete vi njima pjevati, posolite i poslužite…


Inspriacija : Mediteranska kuharica

I ovo se čini zanimljivo

0 comments

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images