SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Šarmantna torbica

4.4.13


Sljedećih nekoliko postova i uradaka će biti posvećeni knjizi Bend-the-Rules Sewing: The Essential Guide to a Whole NewWay to Sew, autorice Amy Karol. 

Na prvo listanje nisam baš dobila dojam "potpuno novog pristupa šivanju" i činilo mi se da neću ništa u njoj naći što bih ja htjela raditi. No, već na drugo (peto - iskreno, stvarno sam si dala truda) sam našla nekoliko stvari za raditiKao prvu stvari sam odabrala Charming handbag. Torbica izađe vrlo mala u konačnici oko 30 x 30 cm, pa je za vanjski dio je dostatan jedan Fat Quarter tkanine, pa je eto to zgodo imati na umu pri odabiru krpica.Posudit ću zailustraciju sliku s flickra:

Malo sam modificirala osnovni dizajn – ja sam dodala džepić na prednjoj strani umjesto ukrasne mašne. Također sam umjesto ručki od tkanine provukla traku za rolete. Eto malo i reciklaže – iako sam ju točno s ovom namjerom kupila. Mogu reći da je izvrsna, lagana je i lako se prošiva.
Za vanjsku tkaninu sam koristila žuticu – sirovo pamučno platno, a unutra sam podstavila pamučnim popelinom. Nisam koristila međupodstavu, iako bi dobrodošla da malo stisne tkanine zajedno.

 Osnovni oblik torbe nisam dirala. Zanimljivo mi je rješenje s ovakvom ručkom koja se može onda ovjesiti tako da se skroz produži, a druga ručka smanji – pa može biti nekakav viseći džep ili spremnik primjerice za kruh u kuhinji ili u kupaonici za neki sitni pribor koji možemo po potrebi nositi  na drugo mjesto...
I ovo se čini zanimljivo

1 comments

  1. zanimljiva je, vrlo zanimljiva. čekam daljnje neobične ideje

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images