SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Organizacija kupaonice – pamučne korpe

12.2.14


Ako razmišljate o organizaciji doma kao i ja, onda nikada dovoljno prostora za spremanje sitnica. Posebno kada govorimo o kupaonici. No treba biti pažljiv kada se radi o mokrim prostorima i pažljivo odabrati što bismo mogli organizirati u limene posude, što u staklene, a za što bi bile idealne ove platnene korpe.
Moje su visine oko 19 cm, ako se preklope onda su 16 cm. Širine oko 14 cm, dubine oko 7 cm. Oba materijala i vanjski i podstava su 100 % pamuk.


Izrada je (opet) krajnje jednostavna i za najveće početnike.

1 – odabrati dimenzije korpe, imajući na umu širinu šava (oko 1 cm), kao i dubinu koja će se izgubiti kada „skockamo“ dno.

2- Izrezati pravokutnik (dvostruke visine) i preklopiti ga po visini tako da je uzorak s unutrašnje strane.

3 – Prošiti po bočnim stranama. Budite sigurni da ste na početku šava uradili par puta „naprijed – nazad“ kako se vrh ne bi rašio.

4 – Peglom rastvorite šavove i skockajte dno (pogledati tutorijal ovdje).

5 – Isti postupak ponovite s podstavom

6 – Vanjsku korpu sada preokrenite da je uzorak vani i stavite je u sašivenu podstavu tako da su sada vanjske strane unutra i „gledaju se“

7 – Pažljivo osigurajte gornje rubove iglicama, vodeći računa na se bočni šavovi podstave i vanjske korpe poklapaju.

8 – Prošiti po rubu ostavljajući otvor za prevrtanje. Šavove oko otvora je također dobro uduplati „naprijed – nazad“ kako se ne bi rašili.

9 – Preokrenite kroz otvor, pritisnite peglom i prošijte vanjski šav koji će zatvoriti otvori učvrstiti korpu.


Ovisno o odabiru materijala može se prije šivanja na vanjsku tkaninu staviti flizelin. Ja sam ga ovdje koristila jer se radi o tankim pamučnim materijalima. Da sam imala platno ili keper ili čak podstavljala žuticom, mislim da bih preskočila flizelin. Prosudite sami – flizelin će dati tanjim materijalima dodatnu krutost. Nadam se da sam vas zainteresirala! Slobodno svoje korpe podijelite na boforskom FB profilu! Veselo šivanje!

I ovo se čini zanimljivo

5 comments

  1. prekrasne korpe, interesira me koji flizelin koristite za njih? u moru ponude tešo se snaći koji se koristi za što

    OdgovoriIzbriši
  2. ovdje sam koristila dosta tvrdi flizelin. Kod takvih "tvrđih" pri kupovini vodim računa da ih ipak sa svojom peglom mogu pritisnuti. Postoje i tvrđi, ali za njih trebate preše ili sl.
    O tkanju rijetko kad razmišljam, kada radim svoje krpice... za njih mi je bitan odabit debiljne, mekoće, čvrstoće koju dobijem u konačnici. I boju crnu ili bijelu, olvisi je li mi se materijal prozire ili ne...

    OdgovoriIzbriši
  3. prošla preko puno postova, svakim oduševljena...odličan blog, izvrsni radovi!

    OdgovoriIzbriši
  4. The quality and designs offered are spectacular and can cater to every toalet requirement of yours. Not only these enhance the impression of your bathroom but are also easy on the pocket.
    Thanks for sharing....!!!

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images