SELIM SE!

100 bofora se sele na novu adresu:
100 bofora.net

možete nastaviti surfati starim blogom, a možete i škicnuti što je novo na: 100 bofora.net

Danas sam napravila: torbu na vezicu - II

2.3.17



Dovoljno je da gledajući u nas požele da i oni sa sobom vani odnesu neke svoje stvari. Ako se zagledamo sami u sebe vidjet ćemo da uvijek nešto negdje nosimo. Barem većinu vremena. Osim same želje da precrtavaju naše ponašanje, malima je zaista i važno da imaju nešto svoje sa sobom. A i nama - posebno ako znamo da ćemo se zadržati na nekim, ne tako popularnim mjestima - kao pošta, banka... ili možda jednostavno vožnja u autu, ma nebitno.

Nešto se nosi sa sobom i to je gotova stvar. Samo što!? I koliko toga?
- Mama - ja bih sve ovo!
Kada sam prije tri godine prvi puta sašila ovakav mali ruksak na uzicu, pokazao se kao sjajan odgovor na ova pitanja.
-Možeš ponijeti što u njega stane.



Tako smo riješili nekoliko mogućih nesporazuma bliske budućnosti. Prvo, zabavi se prije odlaska odabirom igračaka koje treba sama spremiti u torbu. Drugo, ako se sjeti putem žaliti da joj nešto nedostaje, svjesna je da je sama radila odabir i da nema osnovu za žalbu. A i treće - sve je u tom malom ruksaku i ona je odgovorna za njega. To joj daje samopouzdanje, ali i osjećaj odgovornosti.

Izrada je vrlo jednostavna. Ja sam koristila pamučne materijale, a zgodno je za vanjsku tkaninu koristiti i lan ili traper ili keper, pa se dobije čvršća verzija torbe. Dno sam nekoliko centimetara "skockala" da bi dobila na volumenu. Tunel za provlačenje konopa ili uzice sam našila neovisno o komadima tijela torbe. Tako sam izbjegla komplicirano ušivanje tunela, a i dobio se zgodan kontrast uzorka.

Za male torbe, odnosno one namijenjene najmlađima sam sama sašila uzicu. To je jednostavna traka svinuta i prošivena. Trik je u tome što se ostavi neprošiveno oko 5 cm trake. Takva traka se provuče kroz tunel i omčice torbe i onda se zašije do kraja. Šav se može sakriti u tunelu torbe, ali čak ni to nije potreba.

Veselo šivanje!



I ovo se čini zanimljivo

2 comments

  1. Jako su lijepe torbe! I mi imamo takvu sličnu za 'ovo sve' što se mora nositi kad god idemo van! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Xn - O80b910a26eepc81il5g.online
    Online Casino · More than 600 slot 우리카지노 games with great graphics · Real dealers · Live dealer games · Free 제왕카지노 spins · Best 퍼스트 카지노 Roulette games · No deposit

    OdgovoriIzbriši

Pokreće Blogger.

Like us on Facebook

Flickr Images